speeddate styling sessie zijenstijl
Outfit inspiratie Thrifted garderobe

Dit vond ik van de speeddate styling sessie met Sharon van Zijenstijl

Ken je dat gevoel; dat je het idee hebt dat je niks leuks hebt om aan te trekken en vaak dezelfde outfits uit de kast trekt? Nou, dat heb ik dus regelmatig, terwijl m’n kledingkast propvol zit met mooie items die te weinig worden gedragen. Zo heb ik mooie vintage jasjes in de kast hangen die ik nooit meer draag (maar niet weg kan doen) en hele leuke lange jurken, die ik meestal weer inruil voor een comfy spijkerbroek. Sharon van Zijenstijl to the rescue, want ik boekte bij haar een speeddate styling sessie!

Wie is Zijenstijl?
Sharon van Zijenstijl volg ik al een tijdje op Instagram vanwege haar te gekke outfits. Sharon begon met bloggen in 2014 en later kwam daar haar Instagram-account. Het doel: anderen inspireren met toffe outfits. Met haar ervaring in de mode weet ze ook wel hoe! Daarnaast is ze gewoon echt lekker zichzelf op Instagram en geeft ze een kijkje in haar leven. Dit jaar heeft ze Zijenstijl uitgebreid, want je kan bij haar een styling sessie, closet cleaning, personal shopping of speeddate styling sessie boeken. En dat laatste heb ik dus gedaan.

Speeddate styling sessie boeken
Als je een speeddate styling sessie hebt geboekt op de website van Sharon krijg je vervolgens een mail van haar met de vraag of je speciale vragen/wensen hebt voor de speeddate. Vervolgens bepaalt ze de duur van de speeddate styling sessie: 30 minuten (€20), 45 mintuten (€30) of een uur (€40). Ik wist eigenlijk precies wat ik wilde. Zoals ik hierboven al zei heb ik een aantal items in de kast hangen die ik nooit aantrek: twee vintage jasjes en twee lange jurken. Mijn vraag was dus heel specifiek: hoe kan ik deze vier items goed stijlen?

Zo verliep de speeddate styling sessie
Op zaterdagochtend 10 april vond de speeddate styling sessie met Sharon plaats. Stiekem was ik best zenuwachtig, want Skypen met iemand die je niet kent en die in je kast gaat kijken. Wat nou als ze helemaal niks kan met mijn items? Na twee tellen waren die zenuwen weg, want Sharon is gewoon een hele leuke meid en ze weet heel goed waar ze over praat. In een half uur ging ze mij helpen met het samenstellen van leuke outfits. Ze nam echt de tijd, had zich goed voorbereid en ze kwam met hele fijne tips. Zo stelde ze voor om een oversized T-shirt over één van mijn lange jurken te dragen. Een leuk jasje erboven en je hebt een toffe outfit. Ik was nooit op dit geweldige idee gekomen! Omdat we zo lekker bezig waren keken we ook nog samen naar een roze flared jeans van mij. De tijd vloog voorbij en ik heb nu weer genoeg inspiratie!

Heb jij ook geen idee hoe je items uit je kast leuk kan stijlen? Boek dan zeker een sessie bij Sharon. Makkelijk via Skype of laat haar gezellig bij je thuis komen! Check alle mogelijkheden hier op haar website.

Beeld: Zijenstijl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *