Van kleins af aan ben ik al gek op mode. Toen ik een jaar of vijf werd kreeg ik voor mijn verjaardag een dikke maillot en moest en zou ik deze gelijk aantrekken. Sidenote: ik ben in september jarig en het was die dag heel erg warm. Het maakte me niks uit! En dat is eigenlijk nooit veranderd. Mijn kledingkast is altijd goed gevuld met mooie items. Of dat nou afdankertjes waren van mijn zus of nieuwe items die ik kreeg voor mijn verjaardag. En die afdankertjes, daar word ik vandaag de dag nog steeds heel gelukkig van! Al jaren breng ik bezoekjes aan kringloopwinkels, op zoek naar unieke afdankertjes voor een lekkere prijs. Sinds een paar jaar ben ik ook bewuster bezig met mijn kledingkast en wil ik niet meer alles kopen wat los en vast zit. Toch iets nieuws? Dan breng ik eerst een bezoekje aan een kringloopwinkel of neem ik een kijkje op Vinted. Want, je hoeft niet echt niet naar de fast fashion ketens om er trendy bij te lopen. 

Waarom ik kies voor tweedehands

Wees maar niet bang. Ik ga je niet vertellen dat je fout bezig bent als je bij fast fashion ketens koopt. Ik doe het zelf ook nog wel eens #guilty. Wel probeer ik daar verandering in te brengen (jij hopelijk ook!), maar het is een proces. Ik vind mezelf daarom niet de juiste persoon om jou alles te vertellen over een duurzame kledingkast, dat vertellen andere inspirerende meiden je graag (@wordeenswakker.nu en @when_sara_smiles bijvoorbeeld). Wat al wel een goede stap in de juiste richting is en waar ik graag mee bezig ben: tweedehands shoppen! En laat ik daar zelf nou groot fan van zijn. Niet alleen omdat het duurzaam is, maar ook omdat ik bij iedere vondst weer zo’n geluksgevoel krijg. Dat maakt winkelen bij kringloopwinkels zoveel leuker. Jaren geleden ging ik al neuzen tussen de kledingrekken in kringloopwinkels. Heerlijk vond ik het als ik weer met unieke items thuiskwam waar niemand anders in liep. Nu vind ik het nog leuker, omdat tweedehands shoppen een stuk duurzamer is en ik daar net wat bewuster mee bezig ben at the moment.

Contact

Wil je samenwerken of heb je vragen over kringlopen of duurzame kleding? Stuur mij dan een mail of neem contact met me op via Instagram.