Kringloop tips Thrifted garderobe

Dit is waarom ik tweedehands kleding koop

Mijn liefde voor mode begon al op jonge leeftijd en dat is nooit verdwenen. Toen ik kleedgeld kreeg en eindelijk m’n eigen geld ging verdienen met bijbaantjes ging het geld vaak ook direct naar nieuwe kleding. Vooral de Primark, H&M, Only en ZARA waren toen groot favoriet, maar ik ging ook al regelmatig naar kringloopwinkels voor mooie pareltjes en dat doe ik nu alleen maar meer. Waarom? Dat ga ik je hieronder vertellen.

Tweedehands shoppen is duurzaam
Eén van de belangrijkste redenen dat ik lekker rondneus tussen tweedehands ‘meuk’ is omdat het duurzaam is. Een paar jaar terug besloot ik echt minder Fast Fashion te kopen, maar duurzame merken zijn een stuk prijziger. De oplossing voor mij: tweedehands kleding. Er zijn genoeg trendvolle kledingstukken die nog een tweede kans verdienen, dus waarom zou je iets nieuws kopen?!

Kringlopen is budgetproof
Niet geheel onbelangrijk: kringloop shoppen is lekker budgetproof. Je vindt er geweldige pareltjes, voor hele fijne prijsjes. Zo vond ik in een kringloopwinkel een Ralph Lauren trui voor maar twee euro! Welke modeliefhebber vindt dat nou niet fijn?

Je garderobe bestaat uit unieke items
Als je net als bijna heel Nederland bij H&M, ZARA en alle andere fast fashions ketens shopt ziet je kledingkast er ook bijna hetzelfde uit als die van bijna alle Nederlanders. Met tweedehands shoppen creëer je een unieke garderobe door de unieke items. Dat maakt het zo leuk!

Tweedehands shoppen is echt een uitje!
Shoppen vind ik sowieso een heel leuk uitje, maar voor kringlopen neem ik echt veel meer de tijd en dat is ook zeker wel nodig. Samen op stap met vriendinnen die ook van kringlopen houden, neuzen tussen al die kledingrekken en naar huis met heel veel mooie items.

Je krijgt een kick als je een parel vindt
Bij fast fashions ketens kocht ik vaak om het kopen. Soms eindigden de items zelfs gelijk in m’n kledingkast, trok ik het geen één keer aan en werd ik er echt niet happy van. Met tweedehands shoppen is dat echt anders. Als ik een mooi pareltje vind tussen de meuk (ja dat hangt er ook echt tussen) krijg ik echt een kick en dan kan ik ook echt niet wachten tot het schoon is en ik het aan kan trekken.

Shop jij ook vaak tweedehands? Wat vind jij er het leukste aan?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ja alles wat je zegt heel herkenbaar. Wil er nog aan toe voegen dat tweedehands shoppen je creativiteit prikkelt. Zo tover ik jurken maatje tent met een riem om tot een toffe outfit. Of leg ik een knoop in een oversized bloesje. Daarnaast kun je ook heel laagdrempelig iets buiten je comfortzone uitproberen.

    1. Ja dat sowieso! Sluit ik me helemaal bij aan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *