Kringloop tips Kringloopwinkels

Kringlopen met… Rosanne van Byrosann.nl

In ‘Kringlopen met…’ ga ik iedere week met een andere kringloper in gesprek. Waarom ze tweedehands shoppen, wat hun grootste verandering is in de kledingkast en wat hun allerbeste kringlooptip is? Deze week is Rosanne van Byrosann.nl aan de beurt. Let’s go!

Rosanne deelt op haar Instagram-account de leukste tweedehands outfits en blogt onder andere over slow fashion en lifestyle. Daarnaast is deze girl ook nog eens zwanger! Ik kan niet wachten om met Rosanne in real life te kringlopen en te kletsen, maar voor nu online kringlopen met Rosanne.

Waarom ben jij tweedehands kleding gaan shoppen?
Ik had een documentaire gezien over fast fashion. Hierdoor veranderde mijn kijk enorm op de mode-industrie. Ik besloot om drie maanden geen kleding meer te kopen en daarna ben ik overgegaan op tweedehands winkelen. Dit is een stuk duurzamer dan kleding kopen in een fast fashion winkel.

Wat is jouw grootste verandering in je kledingkast?
Vroeger droeg ik uit gemak veel zwart en weinig print. Door tweedehands te gaan kopen, moest ik soms echt uit comfortzone stappen. Met resultaat, want mijn kledingkast bestaat nu vooral uit veel kleur, printjes en echte pareltjes. De kleding die ik heb, zijn kledingstukken die ik bewust heb gekocht en waardoor ik er ook meer plezier aan beleef.

Wat hoop je nog te bereiken op het gebied van duurzame kleding/tweedehands kleding?
Ik hoop mensen te kunnen inspireren op het gebied van duurzame kleding. Bij tweedehands kleding wordt er vaak een beeld geschetst dat het oude meuk is. Dit hoeft dus totaal niet te zijn. Regelmatig krijg ik de vraag waar ik een bepaald item vandaan hebt, of dat ik een leuke outfit aan heb. Als ik dan vertel dat het tweedehands is, wordt er altijd zo leuk gereageerd! Hierdoor kan ik mensen inspireren om ook eens tweedehands te gaan kijken.

Wat is jouw kringlooptip voor anderen?
Probeer eens uit je comfortzone te stappen. Hierdoor ga je juist de leukste items vinden! Oh, en check de mannenafdeling voor de leukste blazers en jasjes.

Wil je weten hoe je tweedehands kleding leuk stijlt? Volg Rosanne dan zeker op Instagram en check ook haar blog!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *