Kringloop tips Kringloopwinkels

Met deze kringlooptips scoor je altijd mooie parels

Kringloopwinkels, daar vind je toch alleen maar oude troep en stinkt het super erg? Dat krijg ik regelmatig te horen als ik vertel dat ik veel van mijn kleding daar scoor. Tuurlijk zit er ook oude troep tussen, maar ik vind ook genoeg mooie pareltjes. Hoe? Dat ga ik je nu vertellen aan de hand van 5 kringlooptips, zodat jij de volgende keer ook slaagt bij de kringloopwinkel.

Kringloopwinkels; ik ben groot fan! Waarom? Omdat je er geweldige pareltjes kan vinden, als je maar goed zoekt! Vandaag deel ik mijn kringlooptips, zodat jij jouw eerstvolgende bezoek aan de kringloop ook met de mooiste items thuiskomt.

Kies de juiste kringloopwinkel
Er zijn heel veel kringloopwinkels in Nederland, rond de 1200. Dit betekent nog meer kans op een mooie tweedehands parel. Maar niet iedere tweedehandswinkels heeft een groot assortiment aan kleding. Kijk daarom online naar reviews over de kringloopwinkels bij jou in de buurt en download de app Kringloop. Echt een aanrader!

Neem de tijd
Geloof me, je staat niet na een half uur al buiten met een volle tas tweedehands parels. Zo’n kringloopsessie duurt wel iets langer. Neem daarom ook echt de tijd als je naar een kringloopwinkel gaat en ga alle rekken langs. Soms kan ik uren ronddwalen tussen de kledingrekken en dan nog heb ik niet alles kunnen bekijken (wat soms erg frustrerend kan zijn voor mijn vriend, hehe).

Pas alles!
Zie je iets leuks hangen, maar twijfel je over de maat of de pasvorm? Pas het! Soms kan het gewoon net iets anders vallen qua maat en staat het je geweldig. Als je het laat hangen kom je er nooit achter.

Sla de mannenafdeling NIET over
Ja je leest het goed: sla de mannenafdeling niet over! Daar vind ik vaak de mooiste parels. Van oversized overhemden tot aan heerlijke knits en blazers. Ook voor deze afdeling geldt: pas het gewoon. Soms is het een groot succes en soms kom je uit het pashokje en denk je: ‘hey, waar gaat die grote blazer met dat meisje naartoe?’. 

Heb geen grote verwachtingen
De ene keer heb je mega veel geluk in de kringloop en de andere keer ga je met lege handen naar huis. Ik heb altijd wel wat op mijn thrift wishlist staan, maar ik ga niet speciaal voor dat ene item op zoek. Als ik het tegenkom is het natuurlijk heel mooi meegenomen, maar als ik het niet vind en wel al mijn hoop op heb gevestigd ga ik teleurgesteld naar huis en heb ik ook geen oog voor andere items.

Wat is jouw beste kringlooptip? Deel hem hieronder, zodat we elkaar nog meer kunnen helpen. Enne, volg mij ook op Instagram voor nog meer leuke kringlooptips!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ik ga dus ook altijd naar de mannen afdeling! Vooral voor blazers vind ik dit de perfecte afdeling haha!

    1. Ja vind ik ook vaak echt de leukste afdeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *