Kringloop tips Kringloopwinkels

Thrift flip: zo maak je een jeans met koeienprint

Heb jij door de lockdown al een nieuwe hobby gevonden? Ik wel! Althans, ik heb geprobeerd om mijn creatieve skills naar boven te halen. Zo heb ik laatst een kringloopvondst, een witte jeans, gebruikt voor een thrift flip. Ik heb namelijk een jeans met koeienprint gemaakt! Benieuwd hoe? Ik leg het je uit.

Benodigdheden voor de thrift flip

  • Een (witte) jeans
  • Textielverf
  • (Textiel)kwasten

Voor de thrift flip heb ik ook nog een textielschaar gebruikt, omdat ik m’n broek iets korter heb geknipt. Daarnaast kan je ook eerst de vlekken uittekenen met een potlood of stift. Ik heb deze stap overgeslagen, want ik wilde vlekken uit de losse pols verven.

Stap 1: vlekken maken
De eerste stap is het maken van koeienvlekken. Je kan hiervoor dus beginnen met een potlood, maar ik heb het gelijk uit de losse pols gedaan. Zo weet je zeker dat je niet dezelfde vlekken krijgt. Probeer af te wisselen in de grote van de vlekken. Dat maakt het effect nog leuker + een koe heeft ook niet exact dezelfde vlekken ;-). Aangezien je de voor- en achterkant moet verven kost het wel even wat tijd, omdat je moet wachten tot één kant droog is.

Stap 2: vlekken bijwerken
Als de verf is opgedroogd is het tijd om alle vlekken bij te werken. Sommige lijnen zijn niet helemaal mooi en soms kunnen er nog wat witte vlekken te zien zijn. Dit heb ik met een iets kleinere kwast gedaan, zodat het strak gebeurt.

Stap 3: opdrogen en wassen
Als je alle vlekken hebt bijgewerkt is het tijd om de verf op te laten drogen. Even geduld dus. Als hij helemaal ready is, is het goed om je ‘nieuwe’ broek even te wassen. Gelijk een test of je goede verf hebt gebruikt, hehe. En dan is het tijd om je nieuwe jeans met koeienprint te dragen! Benieuwd naar mijn outfits? Check het op m’n Instagram! Daar heb ik ook een Instagram Reels gedeeld waarin ik laat zien hoe je de broek maakt.

Volg mij op Pinterest en Instagram voor nog meer kringloop inspiratie!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *