Kringloop tips Kringloopwinkels

Kringlopen met… Sandra van Queen of Vintage

In ‘Kringlopen met…’ ga ik iedere week met een andere kringloper in gesprek. Waarom shoppen ze tweedehands, wat is hun grootste verandering in de kledingkast en wat is hun allerbeste kringlooptip is? Dat ga ik ze onder andere vragen! Deze week is het de beurt aan Sandra van Queen of Vintage.

Sandra is een busy girl! Zo deelt ze de leukste kringloop outfits op haar Instagram en verkoopt ze de mooiste tweedehands parels en vintage vondsten via haar webshop Queen of Vintage. Maar waar is haar liefde voor tweedehands en vintage kleding ontstaan?

Hoe is jouw liefde voor tweedehands shoppen ontstaan?
Mijn allereerste tweedehands aankoop was in London, 2014. Het was in een charityshop en ik kocht een groen bomberjasje. Ik weet nog goed de opwinding die ik voelde iets unieks te hebben dat ik op mijn eigen manier kon stylen. Dat het een jasje van de H&M was en dus helemaal niet zo uniek kwam nog niet bij me op. Maar mijn liefde voor tweedehands is hier wel geboren.

Ik ging toen steeds meer kringlopen bezoeken en ook vintage winkels ontdekken. Het toffe hieraan is dat je van te voren nooit weet wat je gaat aantreffen en je dus altijd verrast wordt. De stukken zijn veelal uniek en van betere kwaliteit (zeker bij vintage) dan fast fashion.

Later kwam daar het stuk duurzaamheid en uitbuiting van mensen bij. Ik ging mij steeds meer verdiepen in de impact van fast fashion keek bijvoorbeeld The True Cost over de impact van fast fashion op het milieu: Co2 uitstoot, vervuiling, verspilling grondstoffen. De uitbuiting van de kledingwerkers kon ik ook niet meer rijmen met mijn drang naar goedkope kleding. Vorig jaar besloot ik helemaal te kappen met fast fashion omdat ik geen bijdrage meer wilde leveren aan de negatieve impact

Wat is de grootste verandering in jouw kledingkast?
Na zes jaar kringlopen schat ik dat ik 80% vintage/tweedehands en 20% “nieuwe” kleding heb. Sinds een jaar ben ik helemaal van de fast fashion af en koop ik alleen nog maar tweedehands/vintage. Ik ervaar hierdoor veel meer rust in mijn hoofd omdat ik niet meer van mezelf achter elke nieuwe trend hoef aan te rennen. Daarnaast koop ik bewuster en dus ook minder. Ook ben ik creatiever met wat ik heb en probeer ik bijvoorbeeld één item op verschillende manieren te dragen.

Wat hoop je nog te bereiken op gebied van duurzame/tweedehands kleding?
Sinds kort heb ik een eigen webshop, Queenofvintage.nl. Hierop verkoop ik toffe tweedehands en vintage pareltjes. Ik wil mensen laten zien hoe tof tweedehands is en zoveel leuker dan fast fashion. Voor mezelf ga ik zeker door met het tweedehands/vintage kopen in plaats van nieuw (uitgezonderd sokken en ondergoed!) Met mijn Instagram-account wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren met tweedehands kleding en styling ervan. En ook bewust maken van de negatieve impact van fast fashion en alternatieve laten zien. Ik ben ook bezig met het opzetten van een aanbod van diensten om mensen te helpen hun kast op te ruimen en creatief te zijn met wat ze hebben.

Welke kringlooptip wil jij met ons delen?
Ga met een open mind naar de kringloop. Stel je open voor wat je ziet in plaats van te zoeken naar iets speciaals. Mijn ervaring is dat dit niet werkt. Trek ook iets makkelijks aan als je naar de kringloop gaat, in verband met het passen. Bijvoorbeeld een legging met een shirt of top. En als laatste: check altijd de mannenafdeling. Oversized blazers, shirts en hemden zijn mijn favoriet.

Sandra volgen voor nog meer toffe kringlooptips? Check dan haar Instagram @queenofvintage1977 & shop de mooiste tweedehands en vintage items die ze voor jou vindt via Queen of Vintage.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *