Kringloopwinkels

Kringlopen met… Lana van Fashiondiary.nl

In ‘Kringlopen met…’ ga ik iedere week met een andere kringloper in gesprek. Waarom ze tweedehands shoppen, wat hun grootste verandering is in de kledingkast en wat hun allerbeste kringlooptip is? Dat ga ik ze onder andere vragen! Deze week is Lana van Fashiondiary.nl aan de beurt. Let’s go!

Lana was gek op shoppen bij Primark, maar is nu gek op het vinden van parels in de kringloop. Op haar blog Fashiondiary.nl neemt ze je mee in haar slow fashion journey. Daarnaast vindt ze ook de mooiste vintage gems en verkoopt ze die op Noona! Busy babe dus!

Waarom ben jij begonnen met tweedehands/duurzaam shoppen?
Ik begon met tweedehands kleding kopen door het kijken naar YouTube-video’s hierover. Ik zag wat sommige meiden in de kringloop vonden en dacht: dat wil ik ook proberen! Ik ging steeds vaker naar de kringloop of speurde op Vinted naar leuke items. De definitie van nieuwe kleding heeft daardoor een hele andere betekenis gekregen voor mij. Dit zorgde ervoor dat ik zo min mogelijk probeer bij te dragen aan fast fashion.

Wat is jouw grootste verandering in je kledingkast?
Mijn kast bestaat nu voor een groot gedeelte uit basic en comfy items. Een paar jaar geleden hing hij nog vol met verschillende trendy items, die ik uiteindelijk weinig droeg omdat ik niet wist hoe ik ze moest combineren.

Wat hoop je nog te bereiken op het gebied van tweedehands/duurzame kleding?
Tevreden zijn met de inhoud van mijn kledingkast, dat is een doel waar ik aan wil werken dit jaar. Ook wil ik mij meer gaan verdiepen in de wereld van duurzame modemerken.

Wat is jouw kringlooptip voor anderen?
Maak een lijstje! Helemaal in de kringloop is het aanbod soms overweldigend of moet je soms door de rommel heen kijken. Als je weet waar je naar op zoek bent, kun je veel gerichter shoppen en zo miskopen voorkomen.

Lana volgen voor nog meer toffe kringlooptips? Check dan haar blog fashiondiary.nl & shop de mooiste vintage items die ze voor jou vindt via @noona.thelabel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *